Брой 12

Зелено време

ВЛЮБЕН И ЗДРАВ


Според разпределението на жизнените сфери във фън шуи секторът на брака или любовта се намира в най-отдалечения от входната врата десен ъгъл в жилището. Това е секторът в дома, който влияе на взаимоотношенията с партньорa ти. Най-тясно свързани с областта на брака са леглото, спалнята, ъгълът на брака във въпросното помещение и ъгълът на брака в жилището.

Спалнята...
... е най-интимното място; там прекарваш 1/3 от живота си. Това е стаята за почивка, релаксация и усамотение, затова трябва да е най-приятното и комфортно кътче в дома.

Подреди правилно любовния си живот
Добре е да разположиш леглото си в най-отдалеченото място (от входната врата) в жилището, на тихо и уединено място. Това създава спокойствие и сигурност в интимните отношения. Постави го така, че вратата да се вижда безпрепятствено, но встрани от пътя към нея и максимално отдалечено. Така ще се чувстваш по-защитен. Горният край на леглото разположи до стена.

Избягвай близостта на прозорец
Това води до безсъние. Скосените тавани и греди над леглото също влияят зле на здравето и жизнеността на човека. А и действат потискащо. Освен ако не мислиш, че така е по-арт. За всеки случай сложи метална камбанка над леглото. Новото легло е мощен символ за нови възможности в живота ти. Когато избираш легло, не пести средства. В никакъв случай не прибягвай до използването на стари легла, втора ръка. Те носят със себе си енергията на предишните собственици. Леглото ти трябва да е ново, здраво, с винаги нови и чисти чаршафи. Използвай цял матрак за спалнята си. Големите легла, съставени от два матрака, водят до неразбирателство. Според принципите на фън шуи, ако държиш разни неща под леглото, е сигурно, че ще си създадеш скрити проблеми и трудности в любовния живот. Отстрани всичко, което си скътал отдолу и редовно почиствай!
Ако ти липсва хармония в интимните отношения, постави кръгло огледало в спалнята си.

Ако има баня, свързана със спалнята...
... отдалечи максимално леглото от вратата й. Долният му край не трябва да сочи директно вратата на банята, защото това влияе зле на здравословното ти състояние. Дръж вратата на банята винаги затворена (както и капака на тоалетната чиния). Това спира изтичането на жизнената ти “ци”. Сложи огледало от външната страна на вратата на банята.

Поставяй редовно свежи цветя в спалнята
Това ще внесе енергия във връзката ти. Сменяй ги веднага щом започнат да вехнат. Не пази букети, които си изсушил за спомен. Те са символи на отминала, ”употребявана” енергия и не спомагат за жизнеността ти. Могат да имат отрицателно въздействие върху обстановката и хората.

Още за взаимовръзката между интимните отношения и разположението на вещите в дома - на страниците на списание Стандарт За ХОРАТА, брой 12

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година