Брой 8

Код: Нов

ПРОИЗВЕДЕНО В ЯПОНИЯ


Вече повече от година Япония е на гребена на вълната и за пореден път доказва, че се движи с едни гърди пред всички останали

Електронните устройства са част от ежедневния живот на всеки от нас, но никъде не са така силно застъпени, както в Япония. Заедно с обичайното преимущество на телефони, телевизори и аудиосистеми, японците имат по-особено отношение към различни (и почти ненужни според европейците) уреди, без които считат живота си за немислим. Какво ще кажеш за отопляеми и специално ароматизирани тоалетни чинии, овлажнител за сух въздух, прeчиствател на въздух в домашни помещения? В Япония ще ти кажат, че именно тези уреди са от изключително значение за нормалното съществуване на всеки градски индивид и едва ли ще ти позволят да не се съгласиш.
Несъмнено някои от тези новотехнологични джаджи са излишни, въпреки че почти половината вече можеш да си купиш съвсем спокойно в България, а останалите да поръчаш чрез Интернет. Кой обаче би искал домът му да прилича на малка пречиствателна станция, затрупана със свръхголеми и удивително грозни електрически уреди? Защото пречиствателите на въздух примерно приличат почти на перални машини, които някак си не върви да поставиш в дневна стая до удобно канапе.
В Япония мислят и за това и архитектът Шува Тей умело разрешава подобни естетически проблеми, като създава от кота нула цяла гама домашни електрически уреди, които биха стояли уместно дори в най-смелия и авангардно обзаведен апартамент. Серията на компанията Amadana, за която Шува Тей работи, стартира преди няколко години само с два продукта – мултифункционално дистанционно управление и пречиствател за въздух. В края на миналата година продуктовият им каталог се увеличи с още интересни уреди като преносим и ултраелегантен CD-плейър, калкулатор, овлажнител на въздуха и стол за масаж. Философията на компанията, която стои в основата на всеки произведен продукт, е проста – функционалност и отличен външен вид.

Ако още н си се наситил на преливащата отвсякъде информация за японските технологични чудеса - прочети брой 8 на списание Стандарт За ХОРАТА

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година