Брой 18

Зелено време

БИЗНЕС И КАРИЕРА. КАК ДА РАБОТИШ ДОБРЕ И ДА ПЕЧЕЛИШ ПОВЕЧЕ


Подреди офиса и работното си място така, че да благоприятстват приходите и кариерата ти. Според разпределението на жизнените сфери във фън шуи секторът на Кариерата се намира в центъра на предната стена на жилището. (Това важи и за офиса.)

Когато става въпрос за фирма, имай предвид, че сектор Семейство означава и съдружници, сектор Богатство – доходи, сектор Известност се свързва с репутацията, сектор Брак – с партньорството, сектор Деца – с творчеството и познанието, сектор Полезни хора – с контактите и т. н.
Ако желаеш да привличаш клиенти, входът и антрето на офиса ти трябва да бъдат атрактивни и предразполагащи. Постави жизнени зелени растения на входа или в сектора Семейство/Съдружници. Това ще увеличи разбирателството ти с колегите в офиса. А и ще укрепи твоето здраве.
В ъгъла на Богатството на работното си място окачи метален чан или огледало, за да стимулираш приходите си. За да активираш творческите потенции и новите идеи във фирмата, сложи нещо метално, бяло или подвижно в ъгъла на децата. Това ще подобри и комуникацията между теб и колегите ти. Сложи ярко, топло (не луминесцентно) осветление в ъгъла на Познанието. Ще осигуриш репутацията и доброто име на фирмата, ако сложиш нещо яркочервено или оранжево в сектора Известност (червени цветя или художествено произведение).
Добре е близо до главния вход да има аквариум (ако, разбира се, това се съгласува с идеите ти за интериор). Много важно за цялата фирма е правилното аранжиране на кабинета на шефа. Той трябва да е разположен в стратегическа позиция, т. е. да не е забутан в някой ъгъл на сградата (далеч от света). Същевременно да е на защитено и спокойно място. Най-подходящ е секторът на Богатството или този на Партньорството/Брака. Кабинетът на шефа трябва да е най-просторният в компанията. Свежи цветя трябва да има поне на три ключови места – в кабинета на шефа, на рецепцията и в помещението за отдих.

Още препоръки за аранжиране и украсяване на работното място съобразно традициите на фън шуи - в брой 18 на списание Стандарт За ХОРАТА

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година