Брой 19

Код: Нов

ВНИМАНИЕ КЪМ ДЕТАЙЛА


В последно време във всяко издание на програмата на кината откривам безумни предложения и вече повече от два месеца се въздържам от иначе редовните си посещения на големия екран. Без да бъда претенциозен, киноленти като Star Wars Епизод 3, Свекървище и Мъж под наем за пореден път ме убеждават, че дори и в почивните си дни холивудските режисьори от Бел Еър, Малибу и Брентууд не спират да работят и създават по някой друг филм.

Решил сериозно да гледам нещо ново, миналата неделна вечер отчаяно търсих подходяща прожекция, докато изведнъж не попаднах на старо филмово списание с Пен и Кидман на корицата. Естествено! Преводачката, разбира се. Пропускът трябваше да се поправи и единственият начин бе да заема току-що излязлото във Великобритания DVD, което мой приятел си бе донесъл преди ден.
В компанията на леденостуден коктейл и чийзкейк, в обятията на меко канапе, с напрежение очаквах първите кадри от този международен хит, който неволно бях изпуснал да видя. Спомних си как преди време изпуснах и срока за подаване на документи за 5-дневен журналистически тур в главната квартира на Обединените нации в Ню Йорк. Аналоговите часовници, показващи времето в Москва, Париж, Лондон, Ню Йорк, Токио, и достатъчно скъпата мебел с марка Florence Knoll бяха само едно от нещата, които ме привличаха непреодолимо към щаб-квартирата на г-н Анан. Сега щях да наваксам и в следващите два часа щях да съм на ООН-територия.
Имайки предвид кастинга и факта, че екипът на Преводачката е първият, който получава толкова широк достъп за снимки в ООН, лентата предполага наистина сериозно и вглъбено отношение. Първоначално представян като напрегнат политически трилър, за съжаление в някои моменти филмът е по-скоро аполитичен и спокоен. Режисирана от Сидни Полък, лентата би трябвало да експлоатира повече таланта на Кидман и Пен, вместо да ги поставя в странни ситуации, където непрекъснато се въртят някакви хора, които фанатично крещят по мобилни телефони и уоки-токита.

Дали въпросната лента предава правдиво атмосферата в главната квартира на Ообединените нации, ще научиш от мястото на събитието - пред плазмения дисплей. Агент на Стандарт За ХОРАТА - на пряката линия от ООН в брой 19.

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година