Брой 22

Зелено време

ДОМЪТ НА ЕДИН ПЪТЕШЕСТВЕНИК


Знам, че много ти се пътува. Искаш непрекъснато да слизаш от кораби, да се возиш в джипове, да гониш самолети. Мечтата ти е днес да си на някой тихоокеански остров, утре – в оазис в сърцето на пустинята, вдругиден – в центъра на многомилионния Сингапур. Казват, че животът се променял според това, какво е мисленето. Например, ако искаш да бъдеш богат – трябва да се обличаш така, както би искал да печелиш и да не мислиш на дребно. Тази философия може да ти се стори смешна, но истината е, че собствените ти мисли създават енергия, която променя живота ти. Неслучайно бабите ни казват: „Не мисли злото, защото ще те чуе и ще дойде”. Е, щом можеш да викаш злото, не е ли по-добре да повикаш доброто? И щом искаш да бъдеш пътешественик, аз ще ти кажа какво да направиш, за да заживееш като такъв.

Първо – промени мисленето си
В свободното си време не само мечтай, а планирай пътувания и маршрути, разглеждай различни туристически оферти – кой знае, може още утре да ти попадне неочаквано добро предложение.

Второ – промени познатите си
Обгради се с хора, кoито са освободени и толерантни към представителите на различни раси и народи. Запознай се с истински пътешественици – може да са журналисти, представители на туристически агенции или изследователи. Разговаряйте и споделяйте.

Трето - промени дома си
Гледал си много филми за най-невероятни кътчета от света. Често си си казвал: „Ох, искам и аз да имам веранда с такъв хамак” или „Ето, това създава атмосферата в този невероятен град – цветните фенери, които светят на всеки прозорец!” В наше време е изключително лесно да притежаваш подобни неща. Безброй магазинчета продават от уханни пръчици до оригинални мебели. Ще кажеш: Много са скъпи! Да оригиналните са скъпи, но има прекрасни имитации. Намери познат дърводелец и действайте в екип – на самия него ще му е интересно да опита нещо, което досега не е правил. А споделеното творчество винаги ражда прекрасни плодове.

А какво точно е нужно на дома ти, за да заприлича на истински пътешественически дом, ще разбереш само ако прочетеш брой 22 на списание Стандарт за ХОРАТА

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година