Брой 24

Зелено време

ДОМЪТ НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО


Винаги е добре да си осигуриш здрави, хармонични и стабилни отношения с близките хора. Най-ефективният метод да постигнеш това според фън шуи е да аранжираш правилно основните сектори в дома си - Семейство, Брак и Деца. Според разпределението на жизнените сфери във фън шуи секторът на Семейството се намира в центъра на лявата стена на жилището, секторът Брак е в най-отдалечения от входната врата десен ъгъл, а секторът Деца - в центъра на лявата стена. (Това важи и за всяка стая поотделно.)

- Секторът Семейство е много важен за взаимоотношенията не само с партньора ти, но и с всичките ти роднини.
- „Гуа” (центърът) на Децата включва както тях, така и всички видове съзидателна енергия, защото децата са и символ на творчеството.
- Можеш да съживиш всички видове Ци чрез звуци. Постави в „Гуа” на Семейството метален вятърен чан, който всички вкъщи харесват. Но не очаквай да се получи нещо добро, ако детето изпитва ужас от дрънченето на това “чудо”, затова първо установи дали то го приема.
- За да има в дома ти мир и хармония, използвай зеления цвят за „Гуа” на Семейството и спалнята. Чудесна идея е поставянето на свежи зелени растения и всякакви аксесоари и допълнения със зелен цвят.

Децата
- Сложи нещо метално, бяло или подвижно в ъгъла на Децата, за да стимулираш творческите им заложби. Това ще подобри комуникацията помежду ви и ще ви сближи.
- Леглата в детската стая трябва да са разположени на “щастливо” място. Определи къде е секторът на Децата в отделената за тях стая и, ако е възможно, постави там леглата им. Те не трябва да са на една линия с вратата, защото детето ще се чувства несигурно.
- Друг забележителен начин за подпомагане на детското развитие е яркото, топло осветление в ъгъла на Децата. Това им помага да общуват по-лесно и развива фантазията им. Създай уют и ще видиш как детското въображение се събужда.
- Стимулирай детската Ци чрез звук на звънче, вятърен чан или камбанка. Нека детето само избере звука, който му харесва. Сложи звънчето в „Гуа” на Познанието или над предния край на детското легло. Може, разбира се, като символ на звука да се използва плейър, радио или касетофон, поставени на прилично разстояние от детското легло. Звукът стимулира детския мозък и помага на малките да усвояват информацията по-добре.
- Наличието на растения благоприятства здравето на децата. Сложи нечетен брой жизнени, нови, зелени растения в детската стая, за да изгониш болестите. Ако поставиш растения в „Гуа” на Децата, нека те да са цъфтящи в бяло.
- За да поддържаш добра комуникация с детето си, особено след тринадесетата му година, постави месингово звънче в „Гуа” на Децата. Ако загубиш връзката си с него, тя трудно ще се възстанови отново.

А как да аранжираш и декорираш секторът на Семейството, ще научиш от брой 24 на списание Стандарт За ХОРАТА

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година