Брой 37

Зелено време

СИЛНИ ВРЪЗКИ И ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ


Каквото и да си говорим, репутацията, популярността и славата са сладки и съблазнителни! Най-добрият начин да поработиш за бляскавото си име според древното китайско изкуство фън шуи е да аранжираш правилно сектора на известността в дома си. Според разпределението на жизнените сфери във фън шуи секторът на репутацията и известността се намира в центъра на задната стена на жилището. Това важи и за всяка стая поотделно.

• Основен символ на този сектор е огънят, затова внеси топлина, светлина и яркост, за да активираш Ци енергията в дома си.
• Силната светлина “добавя” блясък към името ти. Постави в този сектор възможно най-силната електрическа крушка, голяма свещ, абажур или друго осветително тяло. Тук е идеалното място за разполагане на камина.
• За да подобриш репутацията си, постави в този сектор голямо огледало. Това е перфектен начин да привлечеш “добра” енергия към името си.
• Според фън шуи червеното е цветът на известността, както и най-използваният цвят за внасяне на енергия. Декорирай сектора на репутацията с ценни предмети, растения, цъфтящи в този цвят, или каквото друго червено ти харесва (това се отнася и за Гуа на известността в спалнята, всекидневната и офиса).
• Всеки електроуред, поставен в Гуа на известността, създава енергия. Особено подходяща е техника, която генерира звук – плейър, стереоуредба, дори стационарен телефон.
• Не е добре, ако в сектора на известността има врата или голям прозорец. Това води до изтичане на енергия и влияе зле на репутацията, богатството и здравето ти. Особено пък ако между входната и задната врати на дома има пряк път. Това е “свободен път на Ци”, който може да ти причини много неприятностти. За да се справиш със ситуацията, можеш да сложиш по средата на този път вятърен чан или кристална топка. Ако разполагаш с повече пространство, можеш да използваш голяма кашпа с растение, статуя или всичко красиво, което ти хрумне. Може да окачиш кристалната топка от вътрешната страна на предната или задната врата.
• Тъй като огънят символизира енергията за тази част от дома ти, водата (противоположният на огъня елемент) може да потисне репутацията ти, ако в центъра на известността има източник на такава. Не поставяй на това място фонтани, аквариуми и подобни.
• Ако имаш някакъв любим символ, амулет или сувенир, свързан с твоя мечта, или нещо, което е важно за теб, постави го в Гуа на известността. Това може да помогне да реализираш желанията си.

Повече подробности по темата - в брой 37 на списание Стандарт За ХОРАТА

Коментари


Comments powered by Disqus

Очаквай следващия брой на списание За ХОРАТА на пазара на 21 юли 2012 година